Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Češnjev zavitek

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 26. 05. 2022 / 15:05
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2022 / 15:27
Češnjev zavitek
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Češnjev zavitek

Testo:

40 dag moke

1 žlica olja

1 celo jajce

1 zravnana žlička soli

2 do 2½ dl mlačne vode

Nadev:

5 dag masla

2 jajci

3 žlice sladkorja

¼ l sveže smetane ali smetane za kuhanje

1 kg češenj brez koščic

3 žlice drobtin, prepraženih na maslu


Najprej pripravi testo: moko presej v skledo, v sredini naredi jamico in daj vanjo sol, jajce in olje, prilij mlačno vodo ter mesi najprej v skledi, ko je testo primerno gosto, pa na delovni površini.

Dobro pregneten hlebček testa daj na pomokano delovno površino, povrhu namaži z oljem, da se ne zasuši. Pokrij s toplo skledo in pusti počivati pol ure.

(Vlečeno testo lahko zamesimo tudi z gnetilnima kavljema mešalnika ali v kuhinjskem strojčku. Tako testo obdelujemo približno 5 minut, nato ga gnetemo ročno na delovni površini.)

Medtem pripravi nadev. Iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh