Češnjev zavitek
Češnjev zavitek
Testo:
40 dag moke
1 žlica olja
1 celo jajce
1 zravnana žlička soli
2 do 2½ dl mlačne vode
Nadev:
5 dag masla
2 jajci
3 žlice sladkorja
¼ l sveže smetane ali smetane za kuhanje
1 kg češenj brez koščic
3 žlice drobtin, prepraženih na maslu
Najprej pripravi testo: moko presej v skledo, v sredini naredi jamico in daj vanjo sol, jajce in olje, prilij mlačno vodo ter mesi najprej v skledi, ko je testo primerno gosto, pa na delovni površini.
Dobro pregneten hlebček testa daj na pomokano delovno površino, povrhu namaži z oljem, da se ne zasuši. Pokrij s toplo skledo in pusti počivati pol ure.
(Vlečeno testo lahko zamesimo tudi z gnetilnima kavljema mešalnika ali v kuhinjskem strojčku. Tako testo obdelujemo približno 5 minut, nato ga gnetemo ročno na delovni površini.)
Medtem pripravi nadev. Iz...