Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni zvonovi za trpeče v Alepu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 10. 2016 / 09:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkveni zvonovi za trpeče v Alepu

Solidarnostni akciji Fincev sledijo tudi druge Cerkve po svetu.

Da bi izkazali svojo solidarnost z ljudmi v obleganem sirskem mestu Alepu, v svetišču enega izmed evangeličansko-luteranskih občestev v finski prestolnici Helsinki od sredine letošnjega oktobra vsak dan ob peti uri zadonijo cerkveni zvonovi. Njihova pobuda je kmalu dobila široko podporo: kot navajajo mediji, v njej zdaj sodeluje že okoli 500 cerkvenih občestev v dvajsetih državah po svetu – med njimi so denimo Avstrija, Nemčija, Velika Britanija, Avstralija in Združene države Amerike.



»Na začetku smo vprašali le nekaj krajevnih občestev, ali bi želeli sodelovati v pobudi«, je povedal duhovnik omenjenega finskega občestva, Teemu Laajasalo. »Vsi lahko vidimo, kakšne grozote se dogajajo v Alepu, obenem pa smo nemočni zaradi zapletenega položaja, ki vlada v Siriji«, je pojasnil evangeličansko-luteranski duhovnik. »Z zvonovi smo želeli povzdigniti svoj glas in vliti upanja za boljšo prihodnost.«

Od konca letošnjega septembra sirske in ruske sile nenehno bombardirajo vzhodne predele Alepa. Po navedbah glavnega tajnika Združenih narodov Ban Ki Moona je ob tem življenje izgubilo že najmanj 500 ljudi, okoli 2.000 pa je ranjenih. Več kot četrtina smrtnih žrtev je otrok.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh