Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev v stiski« lani uspešna pri zbiranju darov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 07. 2014 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Cerkev v stiski« lani uspešna pri zbiranju darov

»Cerkev v stiski« lani uspešna pri zbiranju darov

Človekoljubna organizacija je leta 2013 po svetu zbrala 89,3 milijone evrov.

Katoliška človekoljubna organizacija »Cerkev v stiski« je v lanskem letu v 19 državah po svetu zbrala 89,3 milijonov evrov in s tem dosegla doslej drugi najboljši izid pri zbiranju sredstev v času svojega obstoja. Za najuspešnejše leto doslej velja 2012, ko je bilo zbranih za 90,7 milijona evrov sredstev.


Avstrijski predstavniki omenjene organizacije rezultat označujejo kot »stabilen na visoki ravni«. Posebej pozitivno je število posameznih darov, ki je s 53,8 milijona evrov v letu 2012 lani naraslo na 56,8 milijona. Takšno naraščanje nikakor ni samoumevno, pojasnjujejo pri človekoljubni organizaciji, ki igra tudi pomembno pastoralno vlogo. Z mašnimi darovi številnim duhovnikom v državah, kjer delujejo, predstavlja pomembno osnovo za delovanje in preživetje.

V skladu s svojim geslom »Pomoč preganjanim in ogroženim kristjanom« se organizacija »Cerkev v stiski« posebej osredotoča na države, v katerih katoličani trpijo zaradi strogih omejitev ali krize. To najbolj velja za kristjane na Bližnjem in Srednjem Vzhodu, zato je večina sredstev usmerjenih prav na to območje. Projekt v Libanonu je denimo namenjen podpori številnih sirskih beguncev.



Sredstva, zbrana iz 17 držav darovalk, pri organizaciji razdelijo 140 projektnim partnerjem v 140 državah. Na ta način so v lanskem letu podprli okoli 4.500 pastoralnih projektov, 37,4 % sredstev je bilo porabljenih za gradnje cerkva, samostanov in občestvenih središč. Darovi so namenjeni tudi teološkemu izobraževanju duhovnikov, redovnikov, redovnic in laikov ter mašnim darovom.

Projekte med drugim izvajajo v Demokratični republiki Kongo, na Kubi, v Vietnamu, Pakistanu, Iraku in na Haitiju, v lanskem letu pa so največ sredstev omenjene organizacije razdelili v Indiji, Ukrajini in Braziliji.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.) / splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh