Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Španiji se pripravlja na deseti Narodni evharistični kongres

Objava: 25. 02. 2010 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Španiji se pripravlja na deseti Narodni evharistični kongres

V Španiji obenem letos obhajajo sveto kompostelsko leto

Cerkev v Španiji se pripravlja na deseti Narodni evharistični kongres, ki se bo konec letošnjega maja odvijal v Toledu na temo 'Jaz sem kruh življenja. Živeti evharistijo.' Kot so poročali pri vatikanskem radiu, se je včeraj v Madridu sestala posebna komisija Španske škofovske konference, ki je posebej razpravljala o vsebini in pripravah na kongres, prav tako pa so se zaustavili pri poslanici španskih škofov za omenjeni dogodek.

Glede vsebinskih vprašanj in informiranja o kongresu je navzočim spregovoril predsednik komisije za izobraževanje pri Španski škofovski konferenci monsinjor Casimiro López Llorente. Med drugim so se pogovarjali tudi o osnutku dokumenta o spodbujanju in prenašanju vere v družini, župniji in šolah, ki ga bodo predložili na prihodnjem generalnem zasedanju v aprilu, razprava pa je tekla še o simpoziju za mladinsko pastoralo, ki naj bi ga letos organizirali na predlog nadškofa v Santiago de Composteli, Juliána Barria.

V Španiji obenem letos obhajajo sveto kompostelsko leto. Znani španski romarski kraj Santiago de Compostela, kjer hranijo grob apostola Jakoba, bo letos privabil mnoge romarje, saj sveto kompostelsko leto, ki poteka vsakih šest let, tokrat sovpada s svetim Jakobovim letom. Slednje se razglasi takrat, ko 25. julij, praznik sv. Jakoba, pride na nedeljo. Oba jubileja bosta ponovno sovpadla šele leta 2021.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh