Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Nemčiji pomaga prosilcem za azil

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 08. 2017 / 14:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Nemčiji pomaga prosilcem za azil

Sodeluje 100.000 prostovoljcev, doslej namenjenih 128 milijonov evrov pomoči.

Duhovnik Regamy Thillainathan, vodja pastorale za duhovne poklice v nadškofiji Köln, je prepričan, da »kdor je, tako kot jaz, videl lebdeti na morju trupla nedolžnih oseb ter je moral zapreti zadrgo mrliške vreče nad obrazom šestletnega otroka, ne more reči, da so migranti in begunci problem posameznih držav. Naša vera se ne more zadovoljiti s tem, da pokopljemo mrtve«.



Njegove besede znova spomnijo na smisel in tudi razsežnost prizadevanj, ki jih je nedavno udejanila katoliška Cerkev v Nemčiji pri sprejemu in pomoči prosilcem za azil v državi. Integracija beguncev je ena izmed glavnih tematik v zadnji brošuri, ki jo je Cerkev v Nemčiji objavila glede dejavnosti in projektov, izvajanih v preteklem letu. Pri tem je sodelovalo več kot 100.000 prostovoljcev, poleg skoraj 6.000 oseb, ki so redno zaposlene v cerkvenih človekoljubnih organizacijah ter drugih strukturah, ki nudijo različne oblike pomoči.

Podpora Cerkve prosilcem za azil v Nemčiji pa se je udejanila tudi preko denarne pomoči. V letu 2016 so nemške škofije v ta namen zbrale skoraj 128 milijonov evrov. Od tega so z nekaj več kot 53 milijoni financirali različne pobude, povezane z vključevanjem v družbo (med drugim za tečaje nemščine, vključevanje v šolski pouk ter poklicno izobraževanje). 74 milijonov evrov pa je Cerkev namenila projektom za razvoj v izvornih državah prosilcev za azil. V primerjavi z letom prej je bila tokrat denarna pomoč nemških škofij višja za več kot 15 milijonov evrov. Cerkev v Nemčiji je dala na razpolago tudi 1.380 stavb za nastanitev beguncev, poleg tega pa je prosilcem za azil odprlo svoja vrata tudi veliko redovnih ustanov.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh