Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Argentini deduje za milijonarko

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 09. 2013 / 07:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev v Argentini deduje za milijonarko

Cerkev v Argentini deduje za milijonarko

Kulturni center 'Lunapark' v Buenos Airesu, prizorišče velikih športnih in kulturnih dogodkov, v rokah tamkajšnje Karitas in salezijancev.

Katoliška Cerkev v Argentini je bila deležna povsem nepričakovane in osupljive dediščine. Kot je na svojih spletnih straneh poročal argentinski časnik 'La Nacion', je argentinska milijonarka Ernestina Lectoure, ki je letošnjega februarja umrla v starosti 95 let in je bila brez potomcev, tamkajšnji Karitas in salezijancem iz Buenos Airesa zapustila prireditveni center 'Luna Park' v argentinski prestolnici. Vse organizacije, ki jih v tem primeru pravno zastopa nadškofija Buenos Aires, so tako pridobile 95 % pravic družbe za upravljanje.

Kulturni center 'Luna Park' je eno izmed najuglednejših prireditvenih središč v Buenos Airesu ter prizorišče velikih športnih in kulturnih dogodkov. Od leta 2007 'Luna Park' sodi med argentinske zgodovinske spomenike. Kakršne koli gradbene spremembe lahko lastnik opravi le s soglasjem kulturnega ministrstva argentinske vlade. Za časa življenja Ernestine Lectoure je bil papež Frančišek nadškof v Buenos Airesu. Tamkajšnja Cerkev prevzema dediščine zaenkrat še ni uradno potrdila.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh