Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev na Kitajskem se Benediktu XVI. zahvaljuje za 'posebno mesto v srcu'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 03. 2013 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev na Kitajskem se Benediktu XVI. zahvaljuje za 'posebno mesto v srcu'

'Šok' ob napovedanem odstopu; prizadevanja za dialog med Svetim sedežem in vlado v Pekingu ostajajo 'nepozabna'.

Skupina katoliških škofov, duhovnikov, redovnikov in laikov s Kitajske se je v pismu zahvalila Benediktu XVI. za njegova prizadevanja v blagor Cerkve na Kitajskem. Vest o odstopu Benedikta XVI. s položaja poglavarja katoliške Cerkve je katoličane v Ljudski republiki Kitajski 'šokirala', saj so ravno do tega papeža 'čutili' prav posebno vez', kot so v Vatikanu predstavili pisanje kitajskih katoličanov.


Benedikt XVI. je Kitajski v osmih letih svojega pontifikata namenil precej pozornosti in tamkajšnji katolišku Cerkvi posvetil 'posebno mesto v svojem srcu', so zapisali kitajski verniki v pismu z datumom 22. februarja letos. Nepozabna so predvsem prizadevanja nekdanjega papeža za vzpostavitev dialoga med Svetim sedežem in vlado v Pekingu, saj je sveti oče dobro poznal težki križ, ki ga morajo nositi kitajski katoličani.

Verniki v pismu obžalujejo, da podrobno pismo Benedikta XVI. iz maja 2007 ni imelo željenega pionirskega učinka. Tako v Vatikanu kot na Kitajskem so takrat upali, da bi z omenjenim pismom lahko dosegli nov začetek v odnosih med Svetim sedežem in kitajsko vlado. Vsi upi pa so kasneje potonili zaradi sporov glede novih nedovoljenih škofovskih posvečenj in ob tem vloge Patriotskega katoliškega združenja, ki ima podporo tamkajšnje vlade, Vatikan pa ga ne priznava.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh