Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev kot nevesta pričakuje svojega ženina«

Objava: 15. 10. 2014 / 10:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Cerkev kot nevesta pričakuje svojega ženina«

»Cerkev kot nevesta pričakuje svojega ženina«

Papež Frančišek je pri današnji splošni avdienci spregovoril o krščanskem upanju.

Papež Frančišek je pri današnji splošni avdienci spregovoril o krščanskem upanju. Kot poročajo pri Radiu Ognjišče, je sveti oče poudaril, da pri tem ne gre le za optimizem.

Naloga Cerkve je, da ohranja prižgano luč upanja, da bi to še naprej svetilo kot varno znamenje odrešenja in bi človeštvu razsvetljevalo pot, ki vodi v srečanje z Božjim usmiljenjem. »Krščansko upanje ni preprosto samo želja, ni optimizem: za kristjana je upanje goreče pričakovanje zadnje in dokončne dovršitve skrivnosti Božje ljubezni, v kateri smo znova rojeni in že živimo. Pričakujemo vnovičen Jezusov prihod«, je pojasnil Frančišek med katehezo, katere rdeča nit je bila Cerkev kot nevesta, ki čaka svojega ženina.

Sveti oče je pri tem zbrane vernike vprašal, ali smo sami zares svetli in verodostojni pričevalci tega upanja. Ali so naše skupnosti v znamenju prisotnosti Jezusa in v pričakovanju njegovega prihoda, ali so videti utrujene, otrple pod težo napora in vdane v usodo?

Papež Frančišek je ob koncu avdience spomnil na sinodo o družini in med drugim mlade pozval, naj se Gospodu zahvaljujejo za dar družine, omenil pa je tudi jutrišnjo obletnico izvolitve papeža Janeza Pavla II.

Vir: Radio Ognjišče / RV / M. M. Š.

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh