Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev danes

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 31. 03. 2020 / 13:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2020 / 08:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev danes

Cerkev danes

Tema nove številke revije Cerkev danes je Manj ni vedno 'zlo'.
Tema nove številke revije Cerkev danes je Manj ni vedno 'zlo'. Seveda se nanaša na posledice, ki so nam jih prinesli ukrepi ob pojavu koronavirusa v Sloveniji. Tudi to obdobje praznine ni nujno slabo. Prepovedi so pastoralnim delavcev dejansko prinesle dopust. Končno se lahko spočijejo.

»Pastorala servisiranja in pastoralni aktivizem nas ne samo utrujata, temveč tudi oddaljujeta od Izvira. Pastorala servisiranja, ko zakramente podeljujemo po tekočem traku; aktivizem, ko dajemo prednost akciji pred molitvijo in kontemplacijo. Zaprte cerkve in skoraj popolna blokada pastoralne dejavnosti zaradi koronavirusa se ponujajo kot priložnost, da se na poseben način posvetimo Izviru. Začnemo z mirno molitvijo brevirja, nadaljujemo z meditativnim sprehodom po vrtu, tihim sedenjem pred tabernakljem ...,« svoje delo opisuje urednik revije Branko Cestnik.

»Okusili bomo, da delati manj ni nujno slabo za našo dušo. Obenem bomo gradili navznoter, k Izviru, in navzven, v pastoralo. Duhovnik kot molitveni lik, duhovnik kot molivec, duhovnik kot učitelj molitve je odlična in dolgoročna naložba v pastoralo prihodnosti.«

Kljub temu pa mnogi duhovniki doživljajo stisko ob praznikih, drugod pa so pripravili misijon. Prof. dr. Herbert Haslinger je v pogovoru razkril, kako »frustracije« rešujejo v Nemčiji. Misijonarka Grace Banach je spregovorila o uspešnem evangeliziranju mladih v Ameriki, Zdenka Sušec, Franček Bertolini in p. Branko Cestnik pa so razmišljali, kako nagovarjati oddaljene.

Poleg tega pa najdete v reviji Cerkev danes izzive, pastoralne dogodke, recenzije, kulturo in komentar.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh