Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerar na srečanju s slovenskimi škofi

Za vas piše:
STA
Objava: 25. 05. 2015 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerar na srečanju s slovenskimi škofi

Predsednik vlade Miro Cerar se bo danes v Vili Podrožnik srečal s slovenskimi škofi, člani Slovenske škofovske konference.

Neuradno sta se oktobra lani po rdeči maši v galeriji Družina srečala ljubljanski nadškof Stanislav Zore in predsednik vlade dr. Miro Cerar. Foto: Tatjana Splichal

Predsednik vlade Miro Cerar se bo danes v Vili Podrožnik srečal s slovenskimi škofi, člani Slovenske škofovske konference. Gre za vljudnostno srečanje pred Cerarjevim obiskom pri papežu Frančišku v Vatikanu, ki bo v petek.

Kot so pojasnili v kabinetu predsednika vlade, se bo Cerar srečanja udeležil s sodelavci iz kabineta, govorili pa bodo predvsem o pripravah na obisk.

Že ob napovedi obiska so tudi pojasnili, da se bosta Cerar in Frančišek pogovarjala o dvostranskem sodelovanju med državama in o perečih problemih mednarodne skupnosti, zlasti o krizah v Siriji, Ukrajini in Severni Afriki ter trpljenju beguncev v Sredozemlju.

Cerarjev obisk pri papežu naj bi bil v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med državama. Bo pa Cerar tokrat potoval zgolj v Vatikan, medtem ko srečanja s predstavniki italijanske države v Rimu niso predvidena, so napovedali v premierjevem kabinetu.

Slovenski premier prihaja k papežu skoraj natanko dve leti po tistem, ko je papež Frančišek junija 2013 v avdienco sprejel tedanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Pred Bratuškovo so bili pri papežu tudi nekateri drugi slovenski premieri - Janez Janša, Anton Rop, Andrej Bajuk in Janez Drnovšek.


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh