Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerar konec meseca na obisk k papežu

Za vas piše:
STA
Objava: 13. 05. 2015 / 06:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerar konec meseca na obisk k papežu

Predsednik slovenske vlade in sveti oče bosta govorila o sodelovanju med državama in o najbolj žgočih težavah mednarodne skupnosti.

Predsednik slovenske vlade Miro Cerar bo 29. maja odpotoval na obisk k papežu Frančišku, poroča STA. Kot so pojasnili v njegovem kabinetu, se bosta Cerar in sveti oče pogovarjala o dvostranskem sodelovanju med državama in o najbolj žgočih težavah mednarodne skupnosti, predvsem o krizah v Siriji, Ukrajini in Severni Afriki ter trpljenju beguncev v Sredozemskem morju.


Obisk predsednika slovenske vlade pri papežu bo v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med državama. Cerar bo tokrat potoval zgolj v Vatikan, medtem ko srečanja s predstavniki italijanske države v Rimu niso predvidena, so še pojasnili v njegovem kabinetu.

Ob priložnosti Cerarjevega obiska v Vatikanu bo Slovenija vatikanski knjižnici podarila tudi izvod Iconoteche Valvasoriane, faksimila zbirke 7.752 grafik, ki jih je zbral Janez Vajkard Valvasor (1641-1693).

Zbirka v sedemnajstih zvezkih obsega grafike in risbe različnih formatov, ki vključujejo Albrechta Dürerja, Lucasa Cranacha in Jaquesa Callota ter druge znane in neznane mojstre nemških, avstrijskih, nizozemskih, flamskih, francoskih, italijanskih, angleških in kranjskih mojstrov 16. in 17. stoletja.

Zbirko bo vatikanski knjižnici predala ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar, ki sicer ne bo del uradne slovenske delegacije v Vatikanu, vendar bo takrat prav tako v Rimu, so še povedali v Cerarjevem kabinetu.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh