Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Center za brezdomne in uršulinke do poravnave, deložacija preložena za dve leti

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 07. 2024 / 11:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2024 / 15:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Center za brezdomne in uršulinke do poravnave, deložacija preložena za dve leti
Dnevni center za brezdomce v Ljubljani. FOTO: M. P.

Center za brezdomne in uršulinke do poravnave, deložacija preložena za dve leti

Potem ko je center za brezdomne v Plečnikovem podhodu v Ljubljani pred dobrim letom ostal brez najemne pogodbe in je bil v postopku deložacije, je prišlo do preobrata v tej zadevi. Center za brezdomne in red uršulink sta namreč po mediaciji, v kateri sta posredovali Nadškofija Ljubljana in Slovenska karitas, sklenila poravnavo, po kateri je deložacija preložena za največ dve leti.

S centrom za brezdomce, ki na Kongresnem trgu že 17 let brezdomcem nudi hrano, higieno in oblačila, upravlja Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Kot smo lani poročali na Družini, red uršulink, ki ima prostore v lasti, pogodbe za brezplačen najem ni podaljšalo.

Do lani so uršulinke prostore oddajale brezplačno, ker pa se društvo po izteku pogodbe ni izselilo iz prostorov, so uršulinke proti društvu na sodišču sprožile postopek deložacije. Predsednik društva Peter Žakelj je za Dnevnik potrdil, da so z redovnicami dosegli poravnavo ob posredovanju Slovenske karitas in ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta.

V skladu s poravnavo bodo v prostorih ostali še dve leti, po tem roku pa bodo prostore zapustili. Kje bodo našli nove prostore? Po besedah Žaklja jim je nadškof Zore obljubil, da jim bo nadškofija omogočila nakup novih prostorov.


Nalaganje
Nazaj na vrh