Če je hrana dobra, ne more biti poceni
Če je hrana dobra, ne more biti poceni
Še predobro vemo, da za uspešnimi zgodbami živilskopredelovalnih obratov in izdelkov vrhunske kakovosti stojijo ljudje z bogatimi delovnimi izkušnjami, znanjem in jasnim ciljem, kako ohraniti visoke standarde ter kakovost živilskih izdelkov tudi v prihodnje. Nedvomno je ustvarjalka ene teh velikih zgodb Anka Lipušček Miklavič, dolgoletna direktorica Mlekarne Planika Kobarid, ki letos svoje odgovorno poslanstvo predaja nasledniku, direktorju Miranu Božiču.
»Rjava je ta prava«
Ob obisku Bogate, Ekološkega oglednega posestva Bovec te z veličastnostjo najprej očarajo posoški vrhovi Polovnik, Kal nad Koritnico, Rombon, Krasji vrh, Svinjak in Kanin. Pogledu v višavje sledi stik s sivo-rjavo pasmo goveda, značilno za posoško regijo, ki je prilagojena za zahtevnejše, strme pašne pogoje tudi na nadmorski višini nad 1000 m.
Na posestvu, ustanovljenem leta 1982, ki je od leta 2013 zavezano ekološkim standardom vzreje, imajo okoli 180 glav živine; od tega je prib...