Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Burrito in puding

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 10. 01. 2024 / 08:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2024 / 11:01
Burrito in puding
FOTO: Marko Čižman

Burrito in puding

Burrito z mesno zelenjavnim nadevom

Priprava: Čebulo olupimo, očistimo, prerežemo na pol in narežemo tanke kolobarje. ½ čebule sesekljamo in prihranimo za avokadov namaz. Papriko operemo, očistimo, prerežemo na pol in narežemo na čim tanjše rezine. Na 4 žlicah olja prepražimo čebulo in papriko. Osolimo s ½ žličke soli, znižamo temperaturo na polovico, pokrijemo in dušimo. Medtem narežemo piščančje meso na drobne koščke (približno 1 x 1 cm). Ko se zelenjava duši 10 minut, ji dodamo meso, premešamo, po potrebi dosolimo in začinimo s ½ žličke popra. Po želji dodamo žličko škroba. Premešamo in dušimo še 5–7 minut. Če je zelenjava presuha, lahko dodamo ½ dl vode.

Avokado prerežemo na pol, odstranimo peško, avokadovo meso z žlico prenesemo na plitev krožnik in ga pretlačimo z vilicami. V manjši posodici v 4 žlicah vode raztopimo 3 ščepce soli in zlijemo k avokadu. Dodamo ½ sesekljane čebule in dobro premešamo.

Tortilje popeče...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh