Burrito in puding
Burrito in puding
Burrito z mesno zelenjavnim nadevom
Priprava: Čebulo olupimo, očistimo, prerežemo na pol in narežemo tanke kolobarje. ½ čebule sesekljamo in prihranimo za avokadov namaz. Papriko operemo, očistimo, prerežemo na pol in narežemo na čim tanjše rezine. Na 4 žlicah olja prepražimo čebulo in papriko. Osolimo s ½ žličke soli, znižamo temperaturo na polovico, pokrijemo in dušimo. Medtem narežemo piščančje meso na drobne koščke (približno 1 x 1 cm). Ko se zelenjava duši 10 minut, ji dodamo meso, premešamo, po potrebi dosolimo in začinimo s ½ žličke popra. Po želji dodamo žličko škroba. Premešamo in dušimo še 5–7 minut. Če je zelenjava presuha, lahko dodamo ½ dl vode.
Avokado prerežemo na pol, odstranimo peško, avokadovo meso z žlico prenesemo na plitev krožnik in ga pretlačimo z vilicami. V manjši posodici v 4 žlicah vode raztopimo 3 ščepce soli in zlijemo k avokadu. Dodamo ½ sesekljane čebule in dobro premešamo.
Tortilje popeče...