Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučke in tuna

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 06. 11. 2024 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2024 / 08:10
Bučke in tuna
Kremna juha iz hokaido bučk s kroglico iz bučnih pečk. FOTO: Tatjana Splichal

Bučke in tuna

Kremna juha iz bučk hokaido, s kroglico iz bučnih pečk

Bučo olupimo, izdolbemo peščišče, narežemo na kocke in skupaj z grobo narezano čebulo popražimo na 4 žlicah olja. Prepraženo čebulo in bučke zalijemo z 1 l vode in solimo z zvrhano žličko soli. Zavremo in kuhamo še 20 minut. Dodamo žličko sesekljanega muškatnega oreščka in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Kroglica iz bučnih pečk: 100 g nesoljenih bučnih pečk zmeljemo s paličnim mešalnikom in jih popražimo na suhi ponvi. Po ohlajenih povaljamo žličnike, ki jih z dvema malima žličkama oblikujemo iz sirnega namaza in oblikujemo kroglice.

Še namig: Ko juho nalijemo v krožnike, damo v sredo vsakega krožnika eno ali dve kroglici iz bučnih pečk.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh