Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajdova kaša v solati

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 02. 08. 2023 / 06:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2023 / 12:30
Ajdova kaša v solati
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Ajdova kaša v solati

Ajdova kaša v solati

30 dag ajdove kaše

sol

8 dag paprike

10 dag paradižnika

Preliv

kis

bučno olje

sol

poper

3 stroki česna

žlica sesekljanih peteršiljevih listov

Dodatek

jajca


Ajdovo kašo kuhaj v večji količini slane vode 15 minut. Kuhano odcedi in ohladi. Posebej skuhaj v trdo nekaj jajc (recimo eno na osebo) in jih pusti, da se ohladijo. V ohlajeno kašo primešaj na drobne kocke narezano svežo zelenjavo ter polij s pripravljenim prelivom iz kisa, olja, soli, popra, sesekljanega česna in peteršilja. Daj v solatno skledo, okrasi z rezinami trdo kuhanih jajc in ponudi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh