Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bruce Springsteen o katoliški veri

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 12. 2016 / 12:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bruce Springsteen o katoliški veri

Ameriški zvezdnik Bruce Springsteen je povedal, da je njegova otroška leta zaznamovala katoliška vera.

Ameriški rockovski zvezdnik Bruce Springsteen je v pogovoru za britanski Radio BBC4 povedal, da je njegova otroška leta močno zaznamovala katoliška vera. Cerkev je bila središče družinskega življenja, se spominja. Od vere pa ga je oddaljila stroga katoliška šola. Stanovali blizu cerkve, starši so ga pogosto vzeli s seboj k maši. »Cerkev je bila središče našega bivanja,« se spominja Springsteen svojih mladih let v družini.

Njegov odnos do katoliške Cerkve se je močno poslabšal, ko je vstopil v šolo Svete Roze Limske, ki so jo vodile frančiškanke. Šolska uniforma in stroga disciplina mu nista bili pogodu. To za petdeseta leta prejšnjega stoletja ni bilo nič posebnega, vendar ga je oddaljilo od vere, ugotavlja znani pevec.

Čeprav zdaj ne prakticira vere, še vedno čuti pripadnost Cerkvi. »Enkrat katoličan, vedno katoličan,« je poudaril pevec v pogovoru. Povedal je tudi, da mu je vera dala poduhovljenost.

Tudi v njegovi glasbi je pogosto zaslediti krščansko etiko in vplive, navdihovala ga je tudi tradicionalne irske katoliške hvalnice.



Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh