Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brez Boga ni poklicev

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 12. 06. 2024 / 13:34
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 14:05
Brez Boga ni poklicev
Angel Fernandez Artime, kaedinal, Rakovnik. FOTO: Tatjana Splichal

Brez Boga ni poklicev

Vrhovni predstojnik salezijancev Ángel Fernández Artime o lanskem imenovanju za kardinala, delovanju salezijancev v Sloveniji, karizmi sv. Janeza Boska in njegovega reda, upadu duhovnih poklicev in položaju Cerkve po svetu.

Vrhovni predstojnik salezijancev kardinal Ángel Fernández Artime je lani septembra iz papeževih rok prejel kardinalske insignije. Imenovanje za kardinala je sprejel z razpoložljivostjo in željo služiti v dobro Cerkve. »Bomo videli, za katero od različnih stvari te bom potreboval,« mu je dejal Frančišek glede novega služenja v vatikanski kuriji in mu odobril izjemo, da do konca julija letos ostaja na vrhu reda. 25. maja, ob stoletnici cerkve Marije Pomočnice, je kardinal Artime obiskal salezijance na Rakovniku v Ljubljani. Po slovesni maši popoldne je med praznovanjem zaigral na kitaro, se družil z navzočimi, vzel pa si je čas tudi za naša novinarska vprašanja.

Začniva pri vaših mladostnih letih. Razmišljali ste o študiju medicine, vendar so se stvari potem drugače zasukale. Kaj je odločilo?

Zgodilo se je nepričakovano. Bog vstopi in ne moreš pojasniti tega, kar se zgodi. Želel sem si študirati medicino, imel sem štipendijo. Pred tem sem od junija do septembra š...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh