Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralne mišice z Malim volkom in sv. Frančiškom

Za vas piše:
M P
Objava: 07. 03. 2015 / 19:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bralne mišice z Malim volkom in sv. Frančiškom

Marčevske bralne mišice so minile v znamenju pesmi in spoznavanja sv. Frančiška Asiškega.

V soboto, 7. marca, dopoldne so se v galeriji Družina v središču Ljubljane ponovno zbrale družine. Starši so pripeljali svoje otroke na BRALNE MIŠICE - dogodke, s katerimi založba Družina otroke spodbuja k ljubezni do branja in jih hkrati želi duhovno okrepiti.

Tokrat smo predstavili strip Mali volk. Pri Družini so izšle že tri knjige s stripi o Malem volku, tako da nekateri otroci Malega volka že dobro poznajo. Stripe je napisal Francoz Francois Kieffer  in so v Franciji izjemno priljubljeni.Njihova posebnost je, da otrokom na privlačen način približajo lik sv. Franiščka Asiškega in njegovo duhovnost. Ker je bil Mali volk trubadur, so v knjigo vložene tudi pesmice, ki se jih otroci hitro naučijo. 

Na srečanju Bralnih mišic smo gostili glasbenika Luko Jermana, ki je predstavljal Malega volka in je otrokom zaigral na lutnjo. Vse zbrane je tudi naučil eno njegovo pesem. Frančiškan p. Ambrož Mušič pa je spregovoril o sv. Frančišku Asiškem, kdo je bil, kako je živel in kako je ukrotil volka iz Gubia. Vmes jim je povedal še mnogo življenjskih modrosti, tako da so otroci domov odšli zares tudi duhovno nahranjeni. 

Za konec so si otroci ogledali še 4-minutno risanko v slovenščini, ki jo je na podlagi stripa pripravila založba Družina. Bralne mišice so tudi družaben dogodek, tako da se starši in otroci še dolgo po uradnem zaključku zadržijo v prijetnih prostorih galerije Družina, se igrajo in pogovarjajo ob piškotih in soku. 

Posnetek s srečanja si lahko ogledate naj tej povezavi

 

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh