Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božje okolje: Angeli

Objava: 25. 08. 2020 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2020 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božje okolje: Angeli

Božje okolje: Angeli

V prenovljeni obliki je izšla četrta številka revije Božje okolje v letu 2020, ki tokrat piše o angelih.

V prenovljeni obliki je izšla četrta številka revije Božje okolje v letu 2020, ki tokrat piše o angelih.

Angelska jesen

»Angeli so čudovita duhovna bitja, ki jih je ustvaril Bog. So izjemno inteligentni, mogočni in učinkoviti,« v uvodniku piše urednica Darja Šneberger Brežnik. Že sveti papež Janez Pavel II., ki je angelom poleti 1986 posvetil kar šest avdienc, je poudaril, kako zelo pomembno je, da o njih pišemo in govorimo, saj se le tako izognemo temu, da bi Cerkev nanje »prenesla tisto, kar ne spada v vero, ali obratno, da bi izpustili kakšen pomemben vidik razkrite resnice«. To je tudi namen te številke.

»Bog ne potrebuje angelov za svoje delovanje, kot ne potrebuje sveta in človeka. Dejstvo, da so in da smo, je znamenje njegove ljubezni do vseh nas, ki nas je ustvaril,« poudarja br. Miran Špelič in v pogovoru spregovori tudi o tem, kakšni so angeli in kaj počnejo. Milada Kalezić razmišlja o Sveti Deželi, Simon Potnik o tem, kako smo lačni ob polnem hladilniku, Mica Škoberne pa o tem, da na (svoje) rojstvo nikoli nismo pripravljeni.

O angelih v Svetem pismu piše s. Snežna Večko, tančico v svet nevidnih angelov pa nam odstirajo tudi svetniki, ki so prijateljevali z angeli – o tem lahko berete v članku Marije Krebelj. Jana Podjavoršek pričuje o močni navzočnosti angelov v dveh težkih preizkušnjah, anketiranci (Marta Jakopič Kunaver, s. Meta Potočnik, Saša Pavček, Marjan Kuralt) pa opišejo vsak svoj pogled na angele. Preberemo lahko o devetih korih angelov, Lucija Čakš pa je kritično ovrednotila filmske upodobitve angelov.


Br. Miran Špelič. Foto: Tatjana Splichal


Netematski del

V netematskem delu revije lahko preberemo članek o Marjanu Arharju – duhovniku, ki se je srečeval z ljudmi v najtežjih življenjskih preizkušnjah. Zanimiv je pogovor z dr. Miho Kosom, vodjem Hiše eksperimentov, o delu raziskovalca, o njegovi družini in o pogledu na Boga. Maja Bitenc piše o novih možnostih ljubeče skrbi Cerkve za družine – tudi na primeru redovnice, ki pomaga številni družini, p. Damjan Ristić pa o tem, da krščanski Bog ni tempeljsko božanstvo. Preberemo lahko pričevanje o iskanju druge župnije in članek o tem, katero knjigo je najtežje pisal C. S. Lewis.

S. Snežna Večko predstavi svetopisemski pojem usmiljenje, upokojeni nadškof Marjan Turnšek pa spregovori o slavilnem delu molitve Očenaš posvečeno bodi tvoje ime. Na vprašanja v rubriki Osebno je tokrat odgovarjal Matej Cepin, vodja Socialne akademije.


*Božje okolje na facebooku TUKAJ.*

IZ PREJŠNJIH ŠTEVILK:

- K Bistvu

- Prenovljena revija Božje okolje

- O grehih sodobnosti

- Zakaj Bog ljubi nepopolne?

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh