Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bomo stali inu obstali?

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 25. 09. 2024 / 07:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2024 / 11:36
Bomo stali inu obstali?
Manica Ferenc. FOTO: Tatjana Splichal

Bomo stali inu obstali?

Slovenska politika vedno znova potrjuje pregovor, da nikdar ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Da vladajoča koalicija ne premore niti trohice načelnosti in samospoštovanja, je ponovno dokazala v procesu izbiranja kandidata za evropskega komisarja.

Po vnetem zagovarjanju in zatrjevanju, da vlada suvereno predlaga kandidata predsednici Evropske komisije, so se po njenem obisku v Sloveniji in ultimatu, da zaradi nekompetentnosti zahteva drugega kandidata oz. kandidatko, uklonili. Čez noč so pozabili na suvereno držo in predlagali kandidatko, ki z načelnostjo tudi nima težav. Vse to ob pravi medijski podpori.

V tem času sem se udeležila Baragovih dni v Ameriki. Tamkajšnji škof je poudaril veličino tega Slovenca, ki je v začetku 19. stoletja zapustil Slovenijo, Evropo in vse, kar ga je obdajalo, od izobraževanja do kulture, ter prišel v deželo, kjer se je ukvarjal predvsem z domorodnimi indijanskimi plemeni. Nesebično se jim je posvetil, v prvi vrsti na duhovnem področju, neomajen je bil v tem, da ljudem posreduje dar vere. Prišel je v to novo deželo in imel pogum, da se je soočil s kruto realnostjo, z za Evropejca nerazvitim, divjim svetom. Ne glede na hude preizkušnje, stiske in ovire je vztrajal v svojem poslanstvu. O...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh