Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bombna eksplozija pred sirsko-katoliško cerkvijo v Kirkuku

Objava: 02. 08. 2011 / 10:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bombna eksplozija pred sirsko-katoliško cerkvijo v Kirkuku

V Iraku še ni videti konca terorističnih napadov na kristjane.

Pred neko sirsko-katoliško cerkvijo v severnoiraškem mestu Kirkuk je danes zgodaj zjutraj eksplodiral avtomobil bomba. Ob eksploziji je bilo poškodovanih triindvajset ljudi, med njimi tudi župnik močno poškodovane cerkve Svete družine, Imad Yalda, so poročale mednarodne agencije s sklicevanjem na podatke krajevne policije. Policisti so kasneje odkrili nastavljene bombe še pred dvema drugima krščanskima cerkvama v tem iraškem mestu.

V preteklih letih je po navedbah krščanskih Cerkva v Iraku življenje izgubilo že okoli tisoč kristjanov, med katerimi je bil tudi ugrabljeni kaldejsko-katoliški nadškof iz Mossula, Paulos Faraj Rahho, ter pet drugih duhovnikov. Napadenih je bilo več kot petdeset cerkva. Oktobra 2010 je najmanj šestinštirideset kristjanov umrlo med napadom militantnih islamistov na sirsko-katoliško katedralo v Bagdadu.

Število kristjanov, ki živijo v Iraku, je medtem že padlo na štiristo tisoč. Pred prihodom ameriške vojske leta 2003 je na področju Iraka po različnih ocenah živelo med osemsto tisoč in 1,2 milijona kristjanov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh