Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boj za najdragocenejše posestvo

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 21. 10. 2024 / 11:35
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2024 / 11:39
Boj za najdragocenejše posestvo
Simon Potnik. FOTO: Siniša Kanižaj

Boj za najdragocenejše posestvo

Evangelij te nedelje nam predstavi srečanje med Jezusom in bogatim mladeničem. Bogastvo lahko razumemo kot nekaj nevtralnega, a resnica je, da ga lahko uporabimo za dve zelo različni poti.

Bogastvo lahko povzroča krivico in škodo drugim, lahko pa je orodje za služenje in pomoč. Zgodba bogatega mladeniča nas sooča z vprašanjem: Kakšno vlogo igra bogastvo oziroma imetje v našem življenju? Jezus pravi: »Težko je bogatemu priti v nebeško kraljestvo,« vendar ne zato, ker bi bilo bogastvo samo po sebi slabo, temveč zato, ker lahko prinese iluzijo samozadostnosti in gotovosti. In ne se izgovarjati, da nisi bogat! Spadaš med bogatejše Zemljane, ki so kdaj koli živeli na svetu.

Bogastvo ne glede na to, ali je materialno ali nematerialno, lahko postane nevarno, če nas napolni s samim seboj. Če inteligenca, moč in avtoriteta niso uporabljene v službi drugim, lahko vodijo v izkoriščanje in zlorabo. Tudi v današnjem času nas Jezus vabi, da prevetrimo svoje prioritete in se vprašamo: Ali so naše sposobnosti in bogastvo sredstvo za graditev Božjega kraljestva ali nas vlečejo stran od njegove milosti?

Večkrat slišimo, da je zdravje največje bogastvo. In res, kaj j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh