Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Boj proti IS ni boj proti islamu«

Objava: 04. 11. 2014 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Boj proti IS ni boj proti islamu«

Ban Ki Moon: Vojaškim ukrepom morajo slediti politični.

Boj proti »Islamski državi« ni boj proti islamu, je poudaril glavni tajnik Združenih narodov Ban Ki Moon, ki je v pogovoru za avstrijski Kronen Zeitung podprl prizadevanja mednarodne koalicije proti IS, obenem pa poudaril, da morajo vojaškim ukrepom slediti politični.



»Potrebujemo mednarodno solidarnost proti terorizmu in moramo dognati, zakaj je terorizem pognal take korenine. Zato pozdravljam stališče ameriškega predsednika Baracka Obame, ki je v svoji pobudi za vojaške ukrepe poudaril tudi potrebo po političnem ukrepanju«, njegove besede iz pogovora, ki je bil na spletni strani časnika objavljen včeraj, povzemajo pri STA.

Ban Ki Moon je posvaril tudi pred tem, da bi nasedli »sprevrženi propagandi Islamske države«. Kot je še poudaril, »to ni vojna proti islamu«.

»Islamska država« je v zadnjih mesecih zavzela obsežna območja v Iraku in Siriji, zatem pa je mednarodna koalicija pod vodstvom Združenih držav Amerike začela letalske napade na njihove položaje v Iraku. Ob podpori arabskih zaveznic so jih kasneje ZDA razširile še na Sirijo.

Vir: STA / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh