Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bog je dober in usmiljen

Objava: 24. 03. 2016 / 12:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bog je dober in usmiljen

Razmišljanje o usmiljenju.
Drage sestre in bratje v Gospodu!

Letošnje leto je še prav posebno – izjemno.
Je leto sočutja – usmiljenja.
Ni je tako naporne in hude stvari, ki se človeku dogodi v življenju, da je z božjo pomočjo ne bi prenesel.

Bog je namreč neskončno dober in brezmejno usmiljen. Vsakemu človeku privošči, da bi bil zadovoljen in srečen. Vsadil pa je v vsako naše srce tudi rožo ljubezni in usmiljenja, ki naj ne bi cvetela samo za naše najbližje, temveč tudi za vsakega drugega človeka. Ta najbolj razpre svoj cvet, kadar se pri kom pojavita huda stiska in beda, bodisi zaradi bolezni, pomanjkanja ali žalosti zaradi najrazličnejših težav. Če želimo biti dobri ljudje in pravi kristjani, pomagajmo jim po svojih najboljših močeh, kadarkoli moremo, ne samo z izražanjem sočutja, temveč tudi z dejanji.

Božji sin Jezus Kristus, ki je za nas žrtvoval največ – svoje življenje, nam prav tako sporoča, kako si želi, da bi sledili njegovemu klicu dobrote in sočutja.
V svojem govoru na Gori je svojim učencem, pa tudi drugim ljudem, ki so prišli k njemu, spregovoril o številnih blagrih, predvsem o tem, kdaj jih bo človek dosegel, kar velja tudi za nas, ki živimo danes. Med njimi je poudaril tudi blagor usmiljenja, saj bodo usmiljeni usmiljenje tudi sami dosegli.

Na poti življenja pa smo razen s čustvi obdarjeni tudi z razumom. Ta nam pomaga, da bi v različnih preizkušnjah, ki jih v življenju ni malo, poleg tega se pogosto pojavljajo še nove, ravnali tako, da bi bila naša duša pomirjena in srečna in ne tako, da bi se v njej naselili nemir, žalost, jeza, morda celo sovraštvo, ter da bi ohranili neomajno zavedanje, trdno zaupanje in vero, da je srečen človek lahko samo dober človek.
Dobrota pa je tudi tisto trdno rešilno sidro, ki daje vsakemu življenju smisel. Poleg tega ima tudi čudovito lastnost, da človeka osreči, saj se prej ali slej vedno poplača z dobrim.

Prošnja

Gospodar Neba in Zemlje
Pri tebi domujeta Ljubezen in Sočutje
Ne plačujeta najemnine
Drobita krivdo v prah
Ne zahtevata plačila

Stoj Človeku, ki je grešen, ubog ali bolan, ob strani
v dneh in nočeh stiske
varuj ga vsega hudega
podpiraj ga v njegovih prizadevanjih
za dobro, pošteno, pravično
Nagrajuj ga z mirom duha in srca

Prosimo TE
Ne presliši nas !
Usmili se!


Nagovor Milice Sturm v Trnovski cerkvi, 18. marca 2016

Na fotografiji: Usmiljeni Samarijan / arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh