Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blaženi Janez Pavel II. že prihodnjo pomlad?

Objava: 03. 11. 2009 / 12:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blaženi Janez Pavel II. že prihodnjo pomlad?

Udeležene v postopku čaka še izredno veliko dela

Janez Pavel II. (1920-2005) naj bi bil prihodnjo pomlad razglašen za blaženega. Po navedbak rimskega dnevnika ‘La Repubblica’ bi se to lahko zgodilo že prihodnjega aprila, na peto obletnico smrti poljskega papeža.

Za prireditev slavja ob razglasitvi pa se je, kot pišejo v ‘Republiki’, že vnel spor med Rimom in Krakovom. V Wojtylovi domači škofiji namreč menijo, da bi se razglasitev morala zgoditi na Poljskem in ne v Vatikanu. Temu se je uprlo mesto Rim, ki ob razglasitvi pričakuje velik val romarjev.

Več podrobnosti o razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega si ‘vatikanisti’ obetajo jutri ob rimski predstavitvi knjige ‘Un papa che non muore’ (Papež, ki ne umre) izpod peresa biografa nekdanjega papeža, Gianfranca Svidercoschija. Predstavitve se bo udeležil tudi postulator postopka za razglasitev Karla Wojtyle za blaženega, msgr. Slawomir Oder. V Vatikanu so s postopkom uradno začeli junija 2005, vzporedno pa ga vodijo v Krakovu in v Rimu.

Dominikanec p. Daniel Ols, ki prav tako sodeluje pri postopku, je april oz. maj prihodnjega leta označil za ‘malce prezgodnji termin za razglasitev’, saj naj bi udeležene v postopku čakalo še izredno veliko dela.

Nadškofija Krakov pa je zanikala namigovanja, da se bori za razglasitev na Poljskem, saj se jim ne zdi smiselno kakorkoli ugovarjati predstojnim v Vatikanu, je pojasnil tiskovni predstavnik nadškofije, Robert Necek, za poljsko katoliško agencijo KAI. Slovesna razglasitev Janeza Pavla II. se bo zgodila na mestu, ki ga bo določil papež Benedikt XVI., je zaključil Necek.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh