Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslovili začetek obnove prostorov na Vrbanski 30

Objava: 19. 03. 2007 / 12:25
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blagoslovili začetek obnove prostorov na Vrbanski 30



V ponedeljek, 19. marca 2007 ob 10. uri je mariborski nadškof in metropolit msgr. dr. Franc Kramberger slovesno blagoslovil gradbišče in začetek obnovitveno-gradbenih del na denacionaliziranem objektu nekdanjega bogoslovja na Vrbanski 30 v Mariboru. Blagoslov je potekal na dvoriščni, severni strani šole, kamor se bo predvidoma v januarju 2008 preselila škofijska gimnazija, ki trenutno deluje v najetih prostorih.  Navzoči so bili predstavniki vodstva Nadškofije, Zavoda in Gimnazije Antona Martina Slomška ter izvajalcev. 

Po blagoslovitvi je sledil podpis pogodbe med investitorjem - Nadškofijo Maribor in izvajalcema - podjetjema Granit d.d. in SCT d.d. v navzočnosti vodstva Zavoda A. M. Slomška, ki je upravljalec objekta. Gre za pogodbo o začetku obnovitvenih del za prostore gimnazije ter gradbenih del nove, večnamenske telovadnice.

Nadškofija je z Zavodom A. M. Slomška imela javno razgrnitev projekta 1. februarja 2007, kjer je bil predstavljen ves načrt ureditve kompleksa bivšega bogoslovja. Predstavljen je bil bodoči medgeneracijski vzgojno-izobraževalni center, ki bo vseboval tudi športno-rekreativne in socialno-varstvene vsebine. Vodilna ideja je osmisliti kompleks nekdanjega bogoslovja z novimi družbeno-koristnimi vsebinami ter vzpostaviti mrežo medgeneracijskih odnosov od vrtca do upokojencev, ki so v sodobni družbi preveč zanemarjeni. To bo omogočilo tudi nova delovna mesta, prispevalo k boljši ureditvi mreže srednjih šol, ponudilo kakovostno dnevno-nočno oskrbo starejših, zagotovilo nove kapacitete v dijaškem in študentskem domu in nenazadnje polepšalo celostno podobo tega dela Maribora.

Škofijski Center na Vrbanski bo zasnovan na krščanskih vrednotah, njegovo srce, pa bo gotovo kapela z Najsvetejšim, saj bo Gospodova navzočnost najboljše zagotovilo uspešne izvedbe začrtanih ciljev.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh