Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov obnovljenega stranskega oltarja v cerkvi sv. Mikavža v Podkraju

Za vas piše:
Mateja Kovač
Objava: 01. 07. 2024 / 06:51
Oznake: Dogodek, Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2024 / 06:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov obnovljenega stranskega oltarja v cerkvi sv. Mikavža v Podkraju
FOTO: MK in Branko Klančar

Blagoslov obnovljenega stranskega oltarja v cerkvi sv. Mikavža v Podkraju

V zadnji junijski nedelji so blagoslovili obnovitvena dela stranskega oltarja sv. Barbare v podružnični cerkvi sv. Miklavža v Podkraju. Slovesnost je vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Domači župnik in dekan Miro Bergelj je izpostavil, da je v tej cerkvi po 2. svetovni vojni večinoma maševal vsakokratni župnik v Hrastniku, od leta 2018 pa s to cerkvijo upravlja Župnija Radeče. Potem ko je bila lani prodana stara mežnarija, so bila pridobljena finančna sredstva, namenjena obnovi cerkve.

Podružnična cerkev sv. Miklavža v Podkraju. FOTO: MK in Branko Klančar

Obnovljen je bil stranski oltar sv. Barbare, ob tem pa so opravili še nekaj manjših del, kot sta osvetlitev in beljenje dela notranjosti cerkve. Ker je sv. Barbara zavetnica rudarjev, ki v teh krajih domujejo že od nekdaj, so bili pri slovesni sveti maši prisotni tudi rudarji v uniformah in s svojim praporom.

FOTO: MK in Branko Klančar

Škof Jamnik je poudaril, da so cerkve dragocena dediščina naših prednikov, njihove obnove pa priložnosti tudi za obnove medsebojnih odnosov. Žar obnovljene lepote naj vedno svetlo odseva v naših življenjih. Da si s tem prizadevamo za višjo kakovost skupnega življenja, je poudaril tudi Marko Funkl, župan Občine Hrastnik. Ker je s somaševanjem sodeloval Gregor Majcen, župnijski vikar v Trbovljah, je to pomenilo simbolično povezanost med župnijama in škofijama. Po zahvali vsem sodelujočim pri obnovi je sledilo prijetno druženje ob glasbi in pogostitvi v bližnjem gasilskem domu.

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh