Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov motoristov v Mirni peči

Za vas piše:
STA
Objava: 06. 04. 2015 / 13:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blagoslov motoristov v Mirni peči

Na 17. blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči se je zbralo približno 7.000 motoristov.

Na 17.tradicionalnem blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči se je po ocenahprirediteljev iz Moto kluba Trebnje danes zbralo približno 7.000 motoristov.

 

Foto: Ivo Žajdela

Foto: Ivo Žajdela

 

Sporočilodanašnjega srečanja pa je prijateljstvo, je predstavnik prirediteljev inpredsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar povedal za STA.

Pungerčar jedejal, da so se za prijateljstvo kot geslo letošnjega srečanja odločili, ker somotoristi na cesti drug drugemu vedno pripravljeni pomagati, hkrati pa so znanipo svoji srčnosti. Ne glede na to, ali se poznajo ali ne, bodo drug drugemupriskočili na pomoč, sicer pa je prijateljstvo na cesti še kako potrebno, jepojasnil.

Osrednji delsrečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnimsporedom so začeli po praznični maši. Na prireditvi, ki je potekala na velikemparkirišču pred cerkvijo, pa so začrtali novo motoristično sezono in sespomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, jedodal.

Sicer pa namenmirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo z njimjavnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometnovarnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom izboljšuje, še vednonezadostna, je še ocenil Pungerčar.

V Mirni Peči sonajvečji obisk doslej imeli leta 2011, ko se je tega tradicionalnegavelikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov.

Kot so v svojemsporočilu zapisali prireditelji srečanja, morajo imeti motoristi, da bi lahkouživali v varni vožnji, predvsem ustrezno motoristično opremo, katere glavnovodilo je motoristova varnost. 

Sicer pa upajo,da sta pomlad in ugodno vreme v Mirno Peč pripeljala številne motoriste, ki sos pametno vožnjo brez prekrškov in nesreč, preudarnim ravnanjem terupoštevanjem cestno-prometnih predpisov dokazali, da so enakovredni udeleženciv prometu, ki vedo, da je prometna kultura del splošne.

Vsi udeležencicestnega prometa so namreč odvisni drug od drugega. Vsi morajo spoštovatipravice drugih, hkrati pa s svojim ravnanjem in z zgledom dokazovati, da so deldružbe sožitja in strpnosti.

Na mirnopeškiprireditvi so se s svojo motoristično opremo predstavili tudi policisti.

Blagoslovmotoristov in motorjev je bil tudi na Ravnah  na Koroškem.

 

 

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh