Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biserna poroka zakoncev Svetelj

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 27. 07. 2024 / 18:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2024 / 18:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Biserna poroka zakoncev Svetelj
Biserni jubilej zakoncev Svetelj. FOTO: Jožef Pavlič

Biserna poroka zakoncev Svetelj

V času, ko je bilo v soboto, 27. julija, na trgu pred Marijinim romarskim svetiščem na Brezjah romarsko srečanje družin iz Aninega sklada, je bilo slovesno tudi v sami baziliki. Pred kapelo z milostno podobo Marije Pomagaj so se zbrali najožji sorodniki, prijatelji in znanci biseroporočencev Jožeta in Marije Svetelj iz Šenčurja. Maševal je njun sin Klemen, župnik v Domžalah, pri evharistični daritvi se mu je pridružilo več duhovnikov, med njimi prelat Anton Slabe.

Rektor Marijinega svetišča na Brezjah dr. Robert Bahčič je po koncu maše jubilanta obdaril z dragocenim darilom, obenem pa jima je čestital za toliko let srečnega krščanskega zakona in zvestobo v njem.

FOTO: Jožef Pavlič

Biseroporočenec Jože je na vprašanje, zakaj sta se z ženo Marijo odločila za slovesno jubilejno mašo prav v kapeli Marije Pomagaj, povedal, da zaradi tega, ker sta se tukaj poročila, obhajala srebrno in zlato obletnico poroke, sedaj pa še biserno. »Štiri zaporedoma,« je dejal, žareč od veselja in hvaležnosti Bogu in brezjanski Mariji, da mu je bilo to z ženo Marijo dano. 

FOTO: Jožef Pavlič

Z njima so se še posebej veselili sin duhovnik Klemen in najožji sorodniki.

FOTO: Jožef Pavlič

Kupi v trgovini

Cerkvena poroka
Drugi priročniki
7,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh