Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beremo z Družino: Ne živite od laži

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 07. 2021 / 09:05
Oznake: Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2021 / 09:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beremo z Družino: Ne živite od laži
Ne živite od laži je uspešnica ameriškega publicista in misleca Roda Dreherja. FOTO: FB Knjige Druzina.si

Beremo z Družino: Ne živite od laži

Danes, v četrtek, 8. julija 2021, ob 19. uri bo v Galeriji Družina v Ljubljani ameriški mislec Rod Dreher, avtor priročnika za krščanske disidente »Ne živite od laži«, predaval o totalitarizmu, ki se danes širi po zahodnem svetu z obljubami zabave, užitka in udobja.

Rod Dreher je pronicljiv in odmeven ameriški pisatelj, publicist, urednik in novinar, ki je v knjigi zbral pričevanja krščanskih pričevalcev in disidentov iz vzhodne Evrope, ki so vztrajali ob preganjanju totalitarnih režimov sovjetskega tipa – in preživeli.


[BEREMO Z DRUŽINO] najdete na Facebook strani Knjige Druzina.si.


Naslov knjige je navdihnil poziv ruskega pisatelja, Nobelovca in disidenta Aleksandra Solženicina tik pred izgonom rojakom, naj »ne živijo od laži«. Živeti od laži, pravi Solženicin, pomeni »sprejemati brez ugovarjanja vse neresnice, za katere je država prisilila državljane, da so nanje pristali, če so le hoteli mirno preživeti v totalitarnem režimu.«


Trdi totalitarizem s terorjem prisili odpovedati se svobodi svoje vesti; orodje mehkega totalitarizma, ki se danes širi po zahodnem svetu, pa so obljube zabave, užitka in udobja. Rod Dreher kristjane spodbuja k utrditvi stališč po načelu »glej« (prepoznaj resnost položaja), »presodi« (glede na svoje krščansko prepričanje) in »deluj« (za obrambo resnice).

Odlomek iz knjige »Ne živite od laži«, ki je v prevodu Andreja Lokarja nedavno izšla pri založbi Družina, je prebral knjižni urednik založbe David Ahačič. »Vselej obstaja zmotno prepričanje: 'Pri nas se to ne bi moglo zgoditi; pri nas take stvari niso mogoče.' Vse zlo 20. stoletja je mogoče kjer koli na zemlji.« (Aleksandr Solženicin)

Kupi v trgovini

Ne živite od laži
Filozofija in esejistika
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh