Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. s prvim tweetom presegel milijon obiskovalcev

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 12. 2012 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. s prvim tweetom presegel milijon obiskovalcev

Prvo sporočilo: “Dragi prijatelji! Z veseljem se povezujem z vami tudi preko Twitterja. Hvala za prijazen odziv. Iz srca vas blagoslavljam.”

Papež Benedikt XVI. se je v svet Twitterja oglasil tudi osebno. “Dragi prijatelji! Z veseljem se povezujem z vami tudi preko Twitterja. Hvala za prijazen odziv. Iz srca vas blagoslavljam,” je bilo prvo sporočilo svetega očeta, ki ga je poslal včeraj ob 11. uri in 36 minut s svojega Twitter naslova @pontifex v različnih jezikovnih različicah.

Že ob poldvanajsti uri pa je Twitterjev račun z naslovom Pontifex z 1.001.201 obiskovalci presegel magično milijonsko mejo. Pri tem je bila na prvem mestu različica v angleškem jeziku s 662.268 obiskovalci, nato španska (166.849), italijanska (93.895), portugalska (24.617), nemška (18.981), francoska (17.460) in nazadnje poljska (9.899) ter arabska (7.252). V poldrugi uri pred tem se je skupno število obiskovalcev povečalo za deset tisoč; pričakovati je, da bo po prvih objavljenih tweetih število še naraščalo.

Da se je papež ‘resno in trdno odločil’ podati v socialno in pogovorno omrežje Twitter, je že minuli teden oznanil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Na naslov svetega očeta bo mogoče nasloviti vprašanja, označena z znamenjem #askpontifex. Od včerajšnjega dne dalje bo Benedikt XVI. sporočila preko Twitterja pošiljal enkrat tedensko po sredini splošni avdienci.

Po navedbah p. Lombardija pa je moč pričakovati tudi pogostejše papeževe tweete. Benedikt XVI. ne bo objavljal zgolj temeljnih odgovorov na verska vprašanja in pomenljivih sporočil s teološko in filozofsko vsebino, pač pa bo izražal tudi svoja stališča do aktualnih dogodkov. Namen papeževih tweetov je, kot je pojasnil p. Lombardi, ‘vernike in nevernike pritegniti v razpravo in dialog’.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh