Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. pomilostil Paola Gabrieleja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 12. 2012 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. pomilostil Paola Gabrieleja

Papež je svojemu nekdanjemu majordomu pomilostitev izrekel v osebnem pogovoru v prostorih vatikanske žandarmerije.

Papež Benedikt XVI. je pomilostil svojega nekdanjega majordoma Paola Gabrieleja, je minulo soboto na tiskovni konferenci sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Papež je Gabrieleju minulo soboto pomilostitev sporočil osebno, ko ga je obiskal v prostorih vatikanske žandarmerije. Pogovor je trajal okoli četrt ure, pri tem pa je pravzaprav šlo za osebno dejanje svetega očeta v odnosu do človeka, s katerim je dolga leta tesno sodeloval, je pojasnil p. Lombardi. Po srečanju je Gabriele lahko zapustil prostore zapora in se vrnil domov.

Paola Gabrieleja je vatikansko sodišče oktobra letos obsodilo na poldrugo leto zaporne kazni in plačilo stroškov sodnega procesa zaradi kraje in predaje zaupnih papeževih dokumentov.

Kot je na tiskovni konferenci poudaril p. Lombardi, Gabriele odslej ne sme več živeti ali delati v Vatikanu. Vatikanski tiskovni predstavnik je že pred tem večkrat pojasnil, da papež razmišlja o pomilostitvi svojega nekdanjega uslužbenca, nikoli pa ni navajal kakršnih koli časovnih okvirov. Drugi obtoženi v aferi Vatileaks, informatik Claudio Sciarpelletti, je že pred nekaj dnevi ponovno pričel s svojim delom. Tudi zanj je predvidena pomilostitev, je dejal p. Lombardi. Obsojen je bil sicer le na pogojno kazen, vendar bodo umaknjene tudi te pravne posledice sodnega procesa.

Papež je ob božiču želel osebno izreči pomilostitev svojemu nekdanjemu majordomu, je še pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik, s čimer naj bi dokončno zaključili to žalostno in boleče poglavje v zgodovini Vatikana.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh