Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Barvita jesen v posodah

Objava: 09. 10. 2024 / 08:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2024 / 12:01
Barvita jesen v posodah
FOTO: B. U. J.

Barvita jesen v posodah

Gozdovi se že odevajo v čudovite tople odtenke, zato tudi mi osvežimo cvetlične zasaditve, ki izgubljajo lepoto. Ko jih mraz poškoduje, je čas za preobrazbo.

Jesen prinaša rastline, ki kljubujejo hladu in zahtevajo malo nege. Če bodo zasaditve krasile balkon, teraso ali okrasni vrt vse od začetka oktobra pa skoraj do poletja, si zaslužijo pozornost.

Najprimernejše rastline za ta čas so tiste, ki svojo lepoto pokažejo jeseni, to so jesenske lepotice. Mednje spadajo hojhere, okrasne trave, jesensko vresje in resa. Pri izbiri vresja je pomembno vedeti, za katero vrsto gre. Jesensko vresje (Calluna vulgaris) redko dobro prezimi, medtem ko gozdna zimska resa (Erica carnea) začne cveteti konec leta ali na začetku naslednjega in je trajna. Pritlikavi zimzeleni iglavci, bršljani in hebe dodajajo strukturo, ki poudarja cvetoče rastline. Nepogrešljive so mačehe, katerih pestra izbira zagotavlja, da se najde nekaj za vsak okus. Viseče mačehe očarajo s prevešajočimi valovi cvetja, medtem ko drobnocvetne sorte obogatijo zasaditve z miniaturnimi cvetovi, ki nenehno cvetijo. Na velikocvetnih mačehah lahko občudujemo živobarvne linije, ki so v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh