Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bananin kruh z orehi

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 18. 05. 2022 / 06:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 13:26
Bananin kruh z orehi
FOTO: Krištof Koman

Bananin kruh z orehi

Podolgovat pekač obložimo s papirjem za peko, pečico segrejemo na 175 stopinj. V posodi z vilicami pretlačimo banane, dodamo maslo, sladkor, vaniljo, jajce, potresemo z moko, soljo in sodo. Vse zmešamo, da dobimo gladko, gosto tekoče testo. Po želji vmešamo dodatke.

Testo vlijemo v model in porinemo v pečico za 50 minut.


SESTAVINE

3 zelo zrele banane

75 g tekočega masla

pol žličke jedilne sode

ščep soli

100–150 g sladkorja

veliko jajce

žlička ekstrakta vanilje ali vrečka vaniljevega sladkorja

200 g moke

in po želji: pest grobo narezanih oreščkov (orehi, pekani …), v rumu namočene rozine, koščki čokolade

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh