Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avtorja »Osamosvojitve« pri predsedniku Pahorju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 03. 2021 / 14:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2021 / 18:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Avtorja »Osamosvojitve« pri predsedniku Pahorju

Avtorja »Osamosvojitve« pri predsedniku Pahorju

Slovenski predsednik je sprejel zgodovinarko Natašo Strlič in ilustratorja Damijana Stepančiča.

Nataša Strlič in Damijan Stepančič sta avtorja velike ilustrativne knjige Osamosvojitev. FOTO: Urad predsednika/Nebojša Tejić



Predsednik Borut Pahor je danes sprejel zgodovinarko Natašo Strlič in ilustratorja Damijana Stepančiča, avtorja velike ilustrativne knjige Osamosvojitev, ki je izšla ob 30. obletnici samostojne Slovenije v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije.

Nagovoriti zlasti mlajše bralce

S knjigo so, po besedah direktorja založbe Miš Anžeta Miša, želeli nagovoriti predvsem mlajše bralce, saj so ocenili, da tovrstnega dela pri nas še ni. Avtorja pa sta predsedniku Pahorju opisala proces nastajanja knjige in svoje sodelovanje v njem.

Kdo sta avtorja?

Nataša Strlič je sicer kustosinja v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Damijan Stepančič pa večkrat nagrajeni ilustrator, ki ga po stripih poznajo tudi bralci Slovenskega časa in Naše družine, lani pa je pri založbi Družina izšel njegov izviren strip »Baraga, Črna suknja med Indijanci«.


Damijan Stepančič je dobro znan tudi bralcem Slovenskega časa in Naše družine. FOTO: Tatjana Splichal


Živahna in izvrstna tovrstna produkcija

Predsednik Pahor vidi 30. obletnico samostojnosti države kot odlično priložnost za strokovna dela in premisleke, ki ključne dogodke naše zgodovine približujejo mladim. Opozoril je na literarni projekt »Cankar v stripu« ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja in na strip »Črni plamen« ob 100. obletnici požiga Narodnega doma v Trstu. Ocenil je, da je tovrstna produkcija pri nas živahna in izvrstna.

Sprejemu prisostvoval tudi dr. Jože Dežman

Sprejema se je udeležil tudi direktor Muzeja novejše zgodovine dr. Jože Dežman, ki je predsednika Boruta Pahorja seznanil s programom razstav in drugih dogodkov, ki jih ob jubileju, tridesetletnici samostojne Slovenije, pripravlja muzej.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh