Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avtomobilska bomba v krščanski četrti Damaska zahtevala trinajst smrtnih žrtev

Objava: 23. 10. 2012 / 10:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avtomobilska bomba v krščanski četrti Damaska zahtevala trinajst smrtnih žrtev

Po atentatu v Bejrutu je avtomobilska bomba minulo nedeljo eksplodirala tudi v krščanski četrti v sirskem Damasku.

Po atentatu v Bejrutu je avtomobilska bomba minulo nedeljo eksplodirala tudi v krščanski četrti v sirskem Damasku. Pri tem je življenje izgubilo trinajst ljudi, devetindvajset pa je ranjenih. Po navedbah libanonskih medijev je razstrelivo razneslo v bližini policijske postaje v starem predelu sirske prestolnice. V četrti Bab Touma živijo predvsem predstavniki krščanske manjšine v Siriji.

Do drugega atentata pa je po navedbah agencij prišlo v bližini Damaska, pri čemer je bilo prav tako ranjenih več ljudi. V mestu Aleppo na severu Sirije je pred sirsko-francosko bolnišnico razneslo samomorilskega atentatorja. Ali je napad zahteval dodatne smrtne žrtve, zaenkrat ni znano. Tamkajšnja tiskovna agencija za atentat obtožuje ‘teroriste’, s tem izrazom pa v Siriji običajno poimenujejo upornike.

Atentata sta zasenčila mirovna prizadevanja posrednika Združenih narodov Lakhdarja Brahimija. Alžirski diplomat se je tik pred napadi sestal s sirskim predsednikom Asadom, da bi se pogajal glede premirja med islamskim praznikom žrtvovanja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh