Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstralske verske skupnosti skupaj proti istospolnim zakonom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 06. 2015 / 08:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstralske verske skupnosti skupaj proti istospolnim zakonom

Krščanski, islamski in judovski verski voditelji so pisali predsedniku vlade Abbottu.

Verske skupnosti v Avstraliji so se s skupnimi močmi zoperstavile uvedbi istospolnih zakonskih zvez v državi. 38 krščanskih in islamskih voditeljev, med njimi tudi katoliški nadškof iz Sydneya, so včeraj predstavili javno pismo predsedniku avstralske vlade Tonyju Abbottu, v katerem izražajo »globoko skrb« glede nove parlamentarne pobude za reformo zakonskega prava. Z zakonom določena zakonska zveza med moškim in žensko je odsev »globoko zakoreninjene resnice, ki presega družbene skupine, veroizpovedi in kulture«, je zapisano v skupnem pismu.



Med podpisniki so med drugim predstavniki pravoslavnih, protestantskih in evangeličanskih Cerkva, avstralski rabini ter predstavniki sunitskega in šiitskega islama v tej otoški deželi.

Po irskem »da« istospolnim zakonskim zvezam je vodja avstralske opozicije Bill Shorten, član laburistične stranke, v parlamentu sprožil pobudo za uvedbo nove definicije zakonske zveze, s čimer naj bi odprli pot istospolnim zakonom. Dve podobni pobudi laburistov in zelenih sta bili v parlamentu neuspešno predstavljeni že leta 2012.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh