Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstralska Cerkev plačala 23 milijonov evrov žrtvam spolnih zlorab

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 05. 2013 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstralska Cerkev plačala 23 milijonov evrov žrtvam spolnih zlorab

Denar je namenjen kot odškodnina 600 žrtvam primerov spolnih zlorab v obdobju med 60. in 80. leti prejšnjega stoletja; posameznih storilcev med duhovniki 'niso nikoli odkrili'.

Zavarovalniška družba katoliške Cerkve v avstralski zvezni državi Victoria je izplačala okoli 23 milijonov evrov odškodnine 600 žrtvam spolnih zlorab. Kot je poročala nemška katoliška agencija KNA, je podatek državni preiskovalni komisiji za primere spolnih zlorab posredovala zavarovalniška družba CCI.

Omenjena zavarovalniške družba je izrazila obžalovanje, da posameznih storilcev med duhovniki niso nikoli odkrili. Plačilo odškodnin je po navedbah zavarovalnice namenjeno žrtvam primerov spolnih zlorab v obdobju med 60. in 80. leti prejšnjega stoletja.

Predsednica avstralske vlade Julia Gillard je novembra lani napovedala ustanovitev preiskovalne komisije. V zvezni deželi Victoria so predstavniki katoliške Cerkve minulo jesen priznali, da so od tridesetih let prejšnjega stoletja zabeležili najmanj 620 otrok, ki so bili žrtve spolne zlorabe s strani njihovih duhovnikov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh