Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Atentat v Bejrutu prestrašil kristjane

Objava: 23. 10. 2012 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Atentat v Bejrutu prestrašil kristjane

Avtomobilska bomba v krščanski četrti Bejruta je minuli konec tedna po uradnih podatkih zahtevala osem smrtnih žrtev in oseminsedemdeset ranjenih.

Po atentatu z avtomobilsko bombo v Bejrutu je nadškof Paul Youssef Matar, k vodi najpomembnejšo škofijo v Libanonu, opozoril pred širjenjem nasilja v sirskem sporu, ki bi lahko tudi preseglo tamkajšnje meje. “Prizadevamo si, da naše dežele ne bi pritegnili v spor, ki trenutno zaznamuje Sirijo. Obstajajo pa ljudje, ki želijo spor pripeljati do vojne”, je dejal maronitski katoliški nadškof v Bejrutu v telefonskem pogovoru z Radiem Vatikan. Omenjeni atentat bo po mnenju nadškofa prinesel ‘še več terorizma in še več strahu’. Napad v krščanski četrti Ašrafieh je bil ‘nedvomno namenjen civilnemu prebivalstvu’.

Avtomobilska bomba v krščanski četrti v Bejrutu je minuli konec tedna po uradnih podatkih zahtevala osem smrtnih žrtev in oseminsedemdeset ranjenih. Po navedbah libanonskih medijev je eksplozivno telo razneslo na trgu Sassin v bližini sedeža krščanske stranke ‘Kata'ib, ki zavrača podporo vladni stranki Bašarja Al Asada v sosednji Siriji. Izvedenci libanonske vojske predvidevajo, da je bilo v avtomobilu okoli trideset kilogramov eksploziva TNT.
Kot je poročala državna poročevalska agencija NNA, so tamkajšnje bolnišnice pozvale k darovanju krvi. Sirski minister za informiranje Omranal-Zoubi je po navedbah sirske poročevalske agencije atentat obsodil kot ‘strahopetno teroristično dejanje’.

Napad na krščansko četrt v Bejrutu so ostro obsodili tudi v Vatikanu. Kot je dejal vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, gre za ‘nesmiselno morilsko nasilje’. Atentat je usmerjen proti vsem prizadevanjem, da bi v Libanonu ohranili mirno sožitje vseh prebivalcev.
V soboto poslanem sožalnem telegramu maronitskemu patriarhu Behari Raiu pa je atentat obsodil tudi papež Benedikt XVI. ter žrtvam in njihovim svojcem zagotovil svojo solidarnost. Gre za ‘grozljiv atentat’, je zapisano v telegramu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone.

Papež moli za mir in spravo na celotnem področju. Benedikt XVI. je Libanon obiskal med 14. in 16. septembrom letos, v Bejrutu pa je z okoli tristo tisoč verniki obhajal slovesno bogoslužje.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh