Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentina prihodnje leto brez papeževega obiska

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 10. 2016 / 06:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Argentina prihodnje leto brez papeževega obiska

Frančišek v video sporočilu: »Svet je večji od Argentine.«

Papež Frančišek je obisk v svoji domovini odložil za nedoločen čas. Tudi leta 2017 ne bo potoval v Argentino, saj ima že »dogovorjene obveznosti v Aziji in Afriki«, kot je pojasnil v video sporočilu argentinskemu narodu, katerega besedilo so konec minulega tedna objavili v Vatikanu. »Svet je večji od Argentine«, je v sporočilu dodal Frančišek.

»Gospodu prepuščam, da mi sporoči datum«, je pojasnil sveti oče. Z veseljem bi ob beatifikaciji redovnice Marie Antonie de Paz y Figueroa (1730-1799) 27. avgusta ali pa kanonizaciji duhovnika Joseja Gabriela del Rosario Brochera (1840-1914) 16. oktobra prišel v Argentino. Ker pa to potovanje ni mogoče ne letos ne prihodnje leto, se je odločil, da svoje rojake nagovori kar preko video sporočila, je pojasnil papež.

Že teden dni prej je nekdanji argentinski predsednik Carlos Menem z obiska v Vatikanu prinesel vest, da Frančišek še vedno ni imenoval točnega datuma svojega obiska v domovini. Papež naj bi pojasnil, da mora prej odgovoriti še na nekaj drugih vabil, kot je Menem povedal v pogovoru za argentinski časnik Clarin. Sicer pa je nekdanji predsednik pohvalil »izvrstno« ozračje, v katerem je minil pogovor s svetim očetom.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh