Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aplikacija Beseda med nami v velikem tednu in aprilu

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 01. 04. 2021 / 06:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2021 / 07:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Aplikacija Beseda med nami v velikem tednu in aprilu

Aplikacija Beseda med nami v velikem tednu in aprilu

Glavni urednik revije Beseda med nami je Franci Petrič.

Pred nami je velika noč, čas upanja in čeprav pri obredih ne bomo navzoči v živo, lahko premišljujemo o skrivnosti, ki se nam razpre s Kristusovim vstajenjem.

Ves mesec april bo mednarodna katoliška revija Beseda med nami prosto dostopna vsem s pomočjo nove inovativne aplikacije, ki jo zlahka namestite na vaš pametni telefon.

Kratka, navdušujoča razmišljanja imajo moč, da v naš vsakdanjik prinesejo pozitivno spodbudo in nas opremijo z upanjem. V Sloveniji je revija prisotna 20 let, ureja jo Franci Petrič.


Franci Petrič. FOTO: Tatjana Splichal.

Beseda med nami je letos pomladi dobila svojo spletno izdajo – na mobilnih telefonih. V čem vidite prednost take aplikacije?

Svet in čas gresta naprej. Zdaj bo BMN dostopna zares vedno in povsod. Tudi ob počitku sredi narave ali na delovnem mestu. Torej, vsakdanja »kavica z Bogom«, kakor BMN pravim jaz, na vsakem kraju in ob vsakem času. Hvala Družini in vsem, ki ste se trudili za to!

Lani smo obhajali 20-letnico izhajanja revije. Kaj jo odlikuje, zakaj bralci še posebej radi posežejo po njej?

Kakor mi povedo bralci in bralke, imajo to revijo radi, ker so prispevki kratki, jedrnati in povezani z življenjem, brez dolgovezenja in zahtevnih razlag. S svetopisemskim poudarkom, vendar aktualni. Čisto dovolj za vsak dan …

V dneh »izolacije« smo odkrivali, kako tolažilna zna biti Božja beseda. V njej se srečujemo z velikimi možmi vere. Ob njihovi življenjski izkušnji, kakor je zapisana v Svetem pismu, se krepimo v veri. In tu posrečeno prihaja nasproti BMN.

Gre za licenčno revijo, ki originalno izhaja ZDA. Na kaj ste pri prilagoditvi za slovenski prostor kot urednik posebej pozorni?

Naši prijatelji iz ZDA nam dajo dokaj proste roke pri urejanju in izbiri vsebin. Trudimo se, da bi upoštevali poudarke, ki so zanimivi za slovenske bralce. Predvsem, da ugodimo pričakovanju tistih, ki vsak dan živijo z mašo in Božjo besedo, ki se pri njej bere.

Sem in tja damo tudi izrazito »slovenske« poudarke pri meditacijah. O tem se dogovoriva s prevajalko prof. Klementino Logar, v veliko pomoč pa nama je tudi lektorica prof. Vida Frelih.

»Ni mogoče, da bi se ocean hrepenenja, ki se pretaka v globinah človeštva, končal v smrti, v večnem molku pokopališč, v dokončnem izničenju,« ste zapisali v uvodu v tokratno številko Besede med nami. Kaj vam pomeni velika noč?

Praznik vseh praznikov! Kristusovo vstajenje je v srcu krščanske vere. Če odstranimo vstajenje, postane krščanstvo zgolj ena od religij ali filozofij tega sveta, ki učijo, kako živeti na zemlji. Z vstajenjem dobi vse naše prizadevanje na tem svetu, vse veselje in predvsem vse trpljenje nov smisel in pravi namen.

To je, kot je zapisal pokojni akademik Rebula, najbolj fantastičen praznik. In tako ga vsako leto doživljam jaz s trdnim upanjem, da se bo to naše zemeljsko življenje nekoč prelilo v večno veselje …

To je zmaga nad smrtjo, grehom in hudobijo, našimi največjimi sovražniki. Jezusovo vstajenje nam zagotavlja večno življenje! Kakšna radost!

Ves mesec april boste aplikacijo lahko uporabljali brezplačno, od meseca maja naprej pa bo aplikacija prosto dostopna naročnikom tiskane izdaje.

Navodila za namestitev aplikacije na vaše pametne telefone najdete na tej povezavi, aplikacijo pa najdete tukaj.


Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh