Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Antifašizem« ali »Bog, družina, domovina«?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 26. 06. 2024 / 08:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 13:10
»Antifašizem« ali »Bog, družina, domovina«?
Matej Kovač. FOTO: Tatjana Splichal

»Antifašizem« ali »Bog, družina, domovina«?

»Borila se bom, da bodo vrednote našega vsakdanjika Bog, družina in domovina!« je marca letos napovedala takrat še kandidatka za evroposlanko Zala Tomašič. Do njene izvolitve se ob to njeno programsko geslo ni nihče spotikal. Po izvolitvi pa je završalo med novinarji in drugimi družbenopolitičnimi delavci v službi tranzicijske levice.

Poskušali so izkoristiti desetletja krščanstvu sovražne komunistične indoktrinacije in mlado političarko onemogočiti na domači sceni.

Zaman bi bilo tem zadrtežem dokazovati, da je politik, ki ima Boga za vrhovno vrednoto, jamstvo, da se bo zavzemal za našo skupno blaginjo. Božja zapoved »ljubi svojega bližnjega« je namreč temelj prizadevanja za skupno dobro. Med novoizvoljenimi poslanci je v vsej Evropi gotovo več kot sto takih, ki jim je Bog najvišja vrednota. Najde pa se tudi takšen, ki mu je najvišja vrednota antifašizem.

»Naša naloga bo, da poleg zelenega prehoda poudarjamo tudi antifašizem,« je izjavil neki drugi »zmagovalec« evropskih volitev, kočevski župan Vladimir Prebilič, ki je »antifašizem« kot vrednoto izpostavljal v skoraj vseh svojih povolilnih izjavah. Mahanje s praporom antifašizma je značilno za programsko izpete levičarske politike, ki so izgubili vso verodostojnost z demagogijo o zagotavljanju socialne pravičnosti, reševanju ekoloških problemo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh