Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škofje svarijo pred desničarstvom

Objava: 25. 05. 2009 / 10:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škofje svarijo pred desničarstvom

Poziv k odgovornemu glasovanju za evropske poslance

Nadškofje anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji pozivajo volilce, naj med prihajajočimi evropskimi in lokalnimi volitvami v juniju svojega glasu ne oddajo skrajnodesničarski Britanski nacionalni stranki. Tudi če so mnogi volilci trenutno razočarani nad politiki zaradi škandalov, v katere so se zapletli nekateri britanski parlamentarci, ne smejo iz protesta glasovati proti njim, pojasnjujeta canterburški nadškof Rowan Williams in yorški nadškof John Sentamu.

Škofje opozarjajo, da nekatere stranke izkoriščajo negativno politično ozračje, da bi ‘razširile strah in vnesle razdor v skupnosti’. Njihove žrtve naj bi bili predvsem ‘ljudje drugih veroizpovedi ali etničnega izvora’. Pomembno je, svetujejo škofje, da ljudje glasujejo za tiste politike, ki se želijo ‘ravnati po demokratičnih vrednotah’.

Predstavnik Britanske nacionalne stranke kritično označuje poziv anglikanske Cerkve. Po njegovih besedah ima stranka ‘legitimno pravico, da se bori proti multikulturalizmu, Cerkev pa naj bi bila ločena od politike’. Britanska nacionalna stranka se po svojih besedah bori predvsem proti islamizaciji Velike Britanije.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh