Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanske redovnice prestopile v katoliško vero

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 01. 2013 / 07:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanske redovnice prestopile v katoliško vero

Enajst redovnic je bilo po izpovedi vere in prejemu svete birme sprejetih v katoliško Cerkev.

Enajst anglikanskih redovnic iz južne Anglije je skupaj s svojo predstojnico prestopilo v katoliško vero. Pripadnice reda 'Skupnosti Svete Device Marije', enega izmed najstarejših redov anglikanske državne Cerkve, so bile v Oxfordu slovesno sprejete v katoliško Cerkev, je poročal tamkajšnji časnik 'The Witney Gazette'. Spreobrnjene sestre so se preselile v novo domovanje, v starem samostanu pa je ostalo šestnajst redovnic.

Redovnice so bile po izpovedi vere in prejemu svete birme sprejete v katoliško Cerkev in odslej pripadajo ordinariatu 'Naše Gospe iz Walsinghama'. To škofiji podobno cerkveno strukturo je ustvaril papež Benedikt XVI., da bi anglikanskim kristjanom omogočil pripadnost katoliški Cerkvi z ohranitvijo anglikanskega cerkvenega izročila.

Proteste in izstope med anglikanskimi verniki je sprožila predvsem odločitev o duhovniškem posvečevanju žensk. Medtem so bili za tovrstne nekdanje anglikance že ustanovljeni osebni ordinariati v Veliki Britaniji, Severni Ameriki in Avstraliji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh