Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanske poroke bodo odslej privlačnejše

Objava: 24. 10. 2012 / 07:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanske poroke bodo odslej privlačnejše

Z novim poročnim vodnikom ‘The Weddings Project’ naj bi bila cerkvena slovesnost za pare še večje doživetje.

Z novim poročnim vodnikom želi anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji cerkveno poroko narediti še privlačnejšo. Yorški nadškof John Sentamu je ustvarjalne predloge označil kot ‘pravcati dinamit’. Številni duhovniki naj bi namreč že izgubili občutek, kako tradicionalni obred pare pravzprav odvrača od sklepanja cerkvenega zakona, je nadškof Sentamu zapisal v predgovoru omenjenega vodnika. Kot je poročal britanski časnik ‘The Sunday Telegraph’, se le okoli 22% zaročenih parov odloči za poroko v anglikanski Cerkvi. V skupnostih, ki so novosti že preizkusile, se je število cerkvenih porok povečalo za 50%.

Avtorica knjige je Gillian Oliver, nekdaj pristojna za odnose z javnostjo v anglikanski Cerkvi. Med predlogi, ki jih navaja v vodniku, je denimo nevesta, ki v cerkev prispe na konju. Medtem ko Oliverjeva priznava, da takšna ekstravaganca lahko duhovnike spravi v zadrego, pa je prepričana, da bi se pari pogosteje odločali za cerkveno poroko, če bi obred lahko oblikovali po lastnih željah.

Vodnik priporoča tudi več svobode pri izbiri glasbe za poročne slovesnosti. “Bog ne posluša zgolj tretjega radijskega programa”, naj bi avtorica malce kritično ocenila britansko radijsko postajo BBC, ki na svojem tretjem programu predvaja le klasično glasbo.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh