Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci si želijo 'več zabave' ob krstu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 07. 2013 / 06:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anglikanci si želijo 'več zabave' ob krstu

Anglikanci si želijo 'več zabave' ob krstu

Krsti kljub vedno manjši navezanosti na Cerkev še vedno privlačni; tržne raziskave kažejo priljubljenost alternativnih pristopov z baloni in s šampanjcem.

Anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji predstavlja nov koncept krstnih slavij, ob katerih poleg obreda podelitve zakramenta ljudem ponuja še skupno praznovanje. Številni neporočeni mlajši pari v krstu otroka vidijo tudi priložnost, da k slovesnosti povabijo družinske člane in prijatelje, s katerimi nato skupaj praznujejo, kot britanski časnik 'The Sunday Telegraph' navaja besede vodje projekta, anglikanske duhovnice Sandre Millar. Presenetljivo je, koliko mladih parov želi krstiti svoje otroke, čeprav so s Cerkvijo povezani zalo malo ali pa sploh ne. Uradne statistike dejansko kažejo naraščanje števila krstov ob skupno vse manjšem številu rednih obiskov svete maše, poroča nemška katoliška agencija KNA.

Anglikanski projekt tržnih raziskav, ki ga po navedbah omenjenega britanskega časnika podpirata nadškofa v Canterburyju in Yorku, naj bi pokazal, v kolikšni meri bi lahko cerkveni okvir ali pa celo bogoslužni obred ob krstu prilagodili potrebam posameznih strank.

Kot pojasnjuje Millarjeva, v nekaterih župnijah cerkvene prostore že krasijo z baloni, po obredu pa v župnijskih domovih goste sprejmejo s šampanjcem in 'krstno torto', kar naj bi spominjalo na poročno zabavo. »Slavja niso iznajdba, ki bi bila v nasprotju s Svetim pismom«, zatrjuje Millarjeva. Tudi Jezus je hodil na slavja. Anglikanska Cerkev 'išče nove in inovativne poti; nekatere izmed njih bodo resnično radikalne, druge pa bodo preprosto izboljšale že obstoječe stvari.'


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. P.




Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh