Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci kritično o britanskem zakonskem osnutku za legalizacijo istospolnih zakonskih zvez

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 02. 2013 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci kritično o britanskem zakonskem osnutku za legalizacijo istospolnih zakonskih zvez

'Registrirane skupnosti zadostna zaščita pred neenakopravno obravnavo istospolnih parov'; danes v britanskem parlametu razprava o zakonskem osnutku v drugem branju.

Anglikanska državna Cerkev v Angliji je prav tako izrazila svoje nasprotovanje legalizaciji istospolnih zakonskih zvez. Zakonskega osnutka za širitev pojma zakonske zveze na istospolne pare v skrbi za 'nepredvidljive posledice za družbo in skupno dobro' ne moremo podpreti, je po navedbah nemške katoliške agencije KNA zapisano v izjavi za javnost, predstavljeni minuli konec tedna. V izjavi anglikanska Cerkev kritično ocenjuje načrtovano legalizacijo istospolnih zakonskih zvez kot 'nepotrebno politizacijo temeljne družbene ustanove'. Zakonski osnutek je bil pripravljen v preveliki naglici, premalo natančno oblikovan in je zato povsem nesprejemljiv. Danes naj bi poslanci omenjeni zakonski osnutek obravnavali v drugem branju.

Cerkev v Angliji prepoznava naraščajočo odprtost in razumevanje za istospolne zveze v družbi. Znotraj Cerkve je veliko različnih pogledov na istospolne skupnosti. Zraven sodi tudi novo razumevanje za potrebo po priznanju doživljenjskih civilnih partnerskih zvez. Registrirane skupnosti nudijo zadostno zaščito pred neenakopravno obravnavo istospolnih parov; vztrajanje pri popolni izenačitvi za različne oblike skupnosti pa ni modra odločitev. Zakonska zveza temelji na ljubezni med moškim in žensko, ki sta odprta za sprejemanje otrok.

V izjavi Cerkev izraža svojo skrb, da zakonski osnutek ne nudi zadostne zaščite kristjanom, ki v zakonski zvezi še vedno vidijo izključno skupnost moškega in ženske. Obstaja 'resni dvom', ali so Cerkve in njeni člani pravno zadovoljivo zaščiteni pred diskriminacijo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh