Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci kritični do načrtovanega krčenja socialne pomoči

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 03. 2013 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci kritični do načrtovanega krčenja socialne pomoči

Triinštirideset škofov je podpisalo peticijo proti načrtom Cameronove vlade.

Anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji je izrazila ostro kritiko do načrtovanega krčenja socialne pomoči. Vsi ukrepi, ki jih predlaga britanska vlada, bodo najhuje prizadeli najrevnejše in družine z otroki, je zapisano v peticiji, ki jo je podpisalo triinštirideset anglikanskih škofov in ki jo je objavil britanski časnik 'The Sunday Telegraph'.

Škofje se pri tem sklicujejo na vladne namere, da bi v naslednjih treh letih socialno pomoč zvišali za največ en odstotek, ne glede na to, s kakšno hitrostjo se bodo dvigale cene. Prihranki, doseženi na ta način, bi privedli do 60 % stopnje revščine v družbi, svojo bojazen izražajo škofje. Povsem nesprejemljivo je, da tveganje višjih inflacijskih stopenj prenašamo na otroke in družine, so prepričani škofje.

Podpisnike peticije sta podprli tudi canterburyjski nadškof Justin Welby in yorški nadškof John Sentamu. Dolžnost vsake civilizirane družbe je, da podpira ranljive in trpeče, je pojasnil nadškof Welby. Socialna mreža, ki se odziva na aktualne potrebe, kot so denimo naraščajoči stroški za živila, gorivo in stanovanje, je nujno potrebna. Yorški nadškof John Sentamu pa je poudaril, da je potrebno najšibkejše v družbi ščititi ravno v najtežjih časih.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh