Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angeli živijo, tudi če …

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 24. 09. 2024 / 11:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2024 / 12:08
Angeli živijo, tudi če …
Luka Mavrič. FOTO: Tatjana Splichal

Angeli živijo, tudi če …

Že več let poučujem prvi razred verouka v naši župniji. Ena prvih molitev, ki se jo otroci naučijo, je Sveti angel. Prav vsem otrokom je ta molitev najljubša. Vedo, da angeli obstajajo in da jih varujejo.

Med odraslimi pa ni nujno tako. Zgodilo se mi je, in ne le enkrat, da sem v pogovoru z vernim in izobraženim kristjanom odkril, da ne verjame v obstoj angelov in še manj demonov. Ima jih za staro svetopisemsko govorico, medtem ko znamo danes npr. delovanje demonov znanstveno pojasniti kot manifestacijo raznovrstnih duševnih motenj.

A zanikanje angelov in demonov je nesvetopisemsko. Jezus je potrdil obstoj enih in drugih, saj na več mestih govori o njih. Ko je govoril o otrocih, je dal vedeti, da njihovi angeli ves čas gledajo obličje Boga. S človeško pametjo ne moremo razumeti, kako lahko angel prestopa iz brezčasja v naš omejeni čas in prostor. Vendar moramo Jezusovo izjavo sprejeti tako, kot je.

Vem za človeka, ki je trdno verjel v angele. To je naš pokojni ata. V svoji dolgi pilotski karieri je več kot dvajset tisoč ur preživel v zraku. To je ogromno časa in kjer se lahko zgodi marsikaj. Ko je bil še vojaški pilot v rajnki Jugoslaviji, je v tistih letih tretji...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh